علي لاريجاني همان مردي که شايد هيچکس تصور نميکرد يک روز دل نگران حال سعيد حجاريان و مصطفي تاجزاده باشد، ديروز خبر داد يک ماه است که او و برادرانش پيگير اين موضوع هستند و اميدوار است به زودي مشکل تاجزاده و حجاريان هم رفع شود.
به گزارش «اعتماد» لاریجانی خبر داد موضوع را رسانهيي نکرده اما در مورد اين موضوعات با مسوولان قضايي به کرات صحبت کرده و اميدوار است اين مشکل به زودي حل شود.به اين ترتيب علي لاريجاني چهره سرشناس اصولگرايي که در دهه 70 و سال هاي ابتدايي دهه 80 يکي از رهبران اصلي اردوگاه مخالفان اصلاحات بود، ديروز قول داد تمام تلاشش را براي آزادي سعيد حجاريان و همچنين اطلاع يافتن از وضعيت مصطفي تاج زاده انجام دهد. لاريجاني حتي گفت او هم از نگراني هايي که کروبي در نامه اش به هاشمي رفسنجاني از آنها سخن گفته چيزهايي شنيده و البته بايد بررسي کند تا ببيند اين اتفاقاتي که گفته مي شود در مورد هتک حرمت برخي از خانم ها و آقايان در بازداشتگاه ها صورت گرفته واقعيت دارد يا نه. رئيس مجلس هشتم خبرنگارها را دعوت کرده بود تا به آنها روز «قلم» را تبريک بگويد اما جلسه شادباش وي به فضايي تبديل شد تا برخي از خبرنگاران از درد هايي بگويند که اين روزها بيان آنها ممنوع است. اما شايد برادران لاريجاني بتوانند کاري کنند که حداقل برخي از دل نگراني هاي اين روزهاي اصلاح طلبان برطرف شود. وي در پاسخ به درخواست «اعتماد» مبني بر اينکه شما سه برادر هستيد که پنجشنبه شب ها مي نشينيد و در مورد مسائل کشور بحث و تدبير مي کنيد، لذا از شما مي خواهيم که براي آزادي آقاي حجاريان و همچنين امکان ملاقات خانواده و وکيل او تا آخر اين هفته کاري انجام دهيد، گفت از روز اول پيگير اين ماجرا بوده و اين موارد چيزي نيست که حتي از نگاه او دور مانده باشد. به اين ترتيب علي لاريجاني مرد اصولگراي پرحاشيه اين روزها هم پيغام داد که گرچه سعيد حجاريان دوست قديمي او نيست و هيچ وقت هم با مصطفي تاج زاده نان و نمکي نخورده اما او هم نگران است؛ همان نگراني که يک روز قبل تر علاءالدين بروجردي رئيس کميسيون امنيت ملي هم آن را احساس کرد و گفت؛ متاسفم از اينکه از تاج زاده هنوز بي خبرم. به هر حال ديروز شايد رئيس مجلس تصور مي کرد در پاسداشت روز خبرنگار، خبرنگارها بيشتر از مشکلات صنفي مي گويند. طيفي از روزنامه نگاران پارلمان که مهمان لاريجاني بودند ترجيح دادند به بيان مشکلاتي بپردازند که نه تنها کام آنها بلکه کام بسياري از مردم را تلخ کرده است. لاريجاني چند وعده داد که قرار شد هديه روز خبرنگارش به اهالي رسانه باشد و اگر به وعده هايش وفادار بماند، مي تواند بهترين هديه اين روزها به هر اهل قلمي باشد.
او وعده داد پيگيري کند تا خبرنگاران و عکاسان زنداني آزاد شوند، البته يک شرط جالب گذاشت؛ «اگر منع قانوني نداشته باشند.» لاريجاني گفت روزنامه نگاران اسامي دوستان خبرنگارشان را بدهند تا شايد بتواند براي آنها هم کاري کند. او البته اشاره يي به درخواست خبرنگاران مبني بر ورود لاريجاني به پلمب دفتر انجمن صنفي روزنامه نگاران و تلاش او براي فک پلمب خانه روزنامه نگاران نکرد. لاريجاني همچنين در پاسخ به درخواست خبرنگار اعتماد ملي مبني بر نامه يي که کروبي به هاشمي نوشته و از آنها در مورد وضعيت دختران و پسراني که اين روزها در زندان و بازداشت هستند، جويا شده بودند، گفت؛ بايد صحت و سقم مضامين نامه آقاي کروبي و هاشمي مشخص شود، البته نتيجه کار کميته يي که در مجلس تشکيل شده، هنوز به بنده ارائه نشده است، ضمن آنکه اين کميته کارهاي زيادي انجام داده و بايد حتماً پيگير موضوعات شوند. به گفته وي ايشان از همان روزهاي اول چه در مورد کوي دانشگاه و چه بازداشت ها پيگير موضوع بودند، اما بايد نتايج آن را ببينيم و بسياري از موارد نيز با اين پيگيري ها حل شد و برخي دانشجويان که چه در کوي و چه بعد از آن دستگير شده بودند آزاد شدند. اين کميته همچنان فعال است و تا جايي که مقررات اجازه مي دهد فعال خواهد بود. لاريجاني گفت؛ برخي اظهارنظرهاي مسوولان خارجي را که مي بينيم مشخص است که از يک اطلاعات بسيار کوچک که يک خبرگزاري يا روزنامه ارائه کرده استفاده کرده اند و براي خودشان آن را به صورت ماجراجويانه رسانه يي کرده و بزرگ مي کنند، هرچند خودشان تصريح داشته اند که هزينه هاي زيادي کرده اند. بنابراين بايد توجه کنيم که ميدان براي آنها فراهم شود و کمک نکنيم اختلافات زياد شده يا به آنها دامن بزنيم. در شرايطي که مي بينيم اختلافات در قبل و بعد از انتخابات پيش آمد و برخي کارهاي خلاف قانون رخ داد، لذا ديگر نبايد به اين اختلافات دامن زد. البته او توصيه هاي دوستانه يي هم کرد؛ اينکه رسانه ها مراقب باشند اين روزها بايد ديد چه مساله يي مهم است و کلان و چه موضوعي خرد و جزيي. او گفت بارها هشدار داده که اين اختلافات دروني نبايد تا اين حد بزرگ مي شد. لاريجاني ديروز دوست داشت توصيه کند؛ توصيه هايي که گويا اگر به قول او برخي ها به آن گوش مي دادند شرايط کشور امروز اين گونه نبود. او از دست ضرغامي هم گلايه داشت؛ «حتماً راديو و تلويزيون مي تواند نقش بسياري در ايجاد وحدت بين عناصر کشور، نخبگان و سياستمداران داشته باشد. ممکن است برخي حرف ها براي آنها شاد باشد اما گفتن حرف هاي شاد در شرايطي که فضا غبارآلود است ممکن است شيريني رسانه يي داشته باشد اما معلوم نيست که به منافع کشور ضرر نزند.» وي گلايه کرد از آب هايي که به روي آتش ريخته نشد.
رئيس مجلس با تاکيد بر اينکه امروز رسانه ها بايد آب روي آتش بريزند نه بنزين روي آتش، گفت؛ بايد توجه داشته باشيم که در چه شرايطي قرار داريم، البته بنده نمي گويم شرايط کشور بحراني است، اما خلل هايي به وجود آمده است، لذا چه سياستمداران و چه نخبگان و همچنين ديگر افراد نيز همه در دسترس ناخنک زدن قرار گرفته اند، حال بايد در اين شرايط اگر فردي اشتباهي کرد و حرفي که موجب اختلاف مي شود را زد آن را دامن نزنيم و تبديل به ماجرا نکنيم. بنابراين اگر وحدت ملي کشور جزء مسائل مهم است همه بايد به آن توجه کنيم. ممکن است يک سياستمدار بدسليقگي کند و حرفي را بزند اما اين دليل نمي شود که آن را محور عالم کنيم و به دور آن طواف کنيم. البته لاريجاني در حاشيه اين مراسم به شوخي جلسه هاي پنجشنبه هاي برادرانش را تکذيب کرد و گفت؛ ما سه برادر نيستيم، بلکه پنج برادر هستيم و اطلاعات شما ضعيف است. بنده نمي دانم چه حالي به شما دست داده که گفته ايد ما پنجشنبه ها دور هم جمع مي شويم و شرايط کشور را تدبير مي کنيم، به هر حال جلسه تمام شد و خبرنگاران ماندند با چند خط وعده يي که شايد شنيدنش از زبان لاريجاني عجيب بود اما اميدوارکننده که هنوز هستند اصولگراهايي که براي اصلاح طلبان حتي اگر دوست شان نباشند، نگران هستند و پيگيرند تا شايد حجاريان روزي به خانه اش برگردد. خبرنگاري از لاريجاني پرسيد با توجه به اينکه آقاي احمدي نژاد عنوان کرده قرار است کابينه يي شگفت انگيز و جوان معرفي کند، آيا ممکن است کابينه يي که دولت معرفي مي کند با سه اصلي که شما برشمرديد همخواني نداشته باشد، که وي پاسخ داد؛ بايد مصاديق را ببينيم، چراکه جوان از 20 سال معني پيدا مي کند و گاهي هم حتي از 50 يا 100 سال هم جوان محسوب مي شود. بايد ديد چه انتخابي صورت مي گيرد.
0 نظرات:
ارسال یک نظر