در این بیانیه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
میگویند فرزندان انقلاب در دادگاهی که دیروز تشکیل شده بود به ارتباط با بیگانه و برنامهریزی برای ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی اعتراف کردهاند. اینجانب در سخنان آنان دقیق شدم و در حقیقت آن چنین چیزی نیافتم، بلکه شنیدم که با نالهای عمیق از سرگذشت دردناک خود در این پنجاه روز می گفتند؛ انسانهایی له شده که ممکن بود به هرچیز دیگری هم که به آن الزام شود اقرار کنند به راستی چه چیز دیگری جز داستان رنجهایی که کشیدهاند ممکن است بگویند. میگفتند محسن روحالامینی حق داشت که شهید شد. می گفتند که اگر 50 روز ایستادگی نکرده بودیم این نمایش هفتهها پیش برگزار میشد. میگفتند هرچه را که به آنان میگفتند تا گفته باشند که اینها حرفهای ما نیست.
دندان شکنجهگران واعترافگیران دیگر به استخوان مردم رسیده است تا جایی که اینک از میان کسانی قربانی میگیرند که خدمات بزرگ به کشور و نظام در کارنامه دارند و به تهدید دیگرانی سرگرمند که در نشو و نمای این نهضت و تاسیس نظام برخاسته از آن برجستهترین نقشها را بر عهده داشتهاند. آیا کسانی را که آرزوی شهادت در راه نورانی انقلاب اسلامی داشتهاند به چیزی کمتر از آن تهدید میکنید؟ یا پس از به مسلخ بردن جمهوریت نظام، اسلامیت و آبروی آن را هم با این بیآبروییها هدف گرفتهاید؟ تنها داوری قطعی وجدان بشری از مشاهدة دادگاههایی اینچنین فرمایشی سقوط اخلاقی و بیاعتباری صحنهگردانان آن است.
صحنههایی که دیدیم و دیدید جز تدارکی ناشیانه برای شروع به کار دولت دهم نیست. از دادگاهی که همه چیزش تقلبی است انتظار دارند عدم وقوع تقلب در انتخابات را اثبات کند. اگر شما اهل تقلب نیستید آن را در رعایت ظواهر اولیه یک دادرسی قضایی به نمایش بگذارید. با دادخواستی سبکف با طرح مطالبی بیربط، با استناد به کتابهایی که به خروار خمیر میشوند، با تکیه بر گزارش خبرنگارانی که نامشان را هم کسی نشنیده است و با استناد به اعترافهایی که رنگ شکنجههای قرون وسطایی از آن هویداست انتظار دارند ملت را به چه چیز قانع کنند؟ آیا نخواندهاند که پیامبر اکرم (ص) فرمود برای کسی که بعد از شکنجه اقرار کند حدی نیست یا کسی که در زندان یا قید و بند باشد و او را تهدید کرده باشند اقراری برای او نیست (الغدیر جلد ششم).
مردم ما با فرزندان خود که دیشب پس از 50 روز بیخبری چهرةشان را دیدند احساس همدردی میکنند. برادران ما! غمگین نباشید. بدانید که مردم وضعیت شما را درک میکنند و میدانند که حفظ جان شما واجبتر از هر چیز دیگر است. زود خواهد بود که ملت محاکمه مرتکبین این فجایع را شاهد باشد و بازجویان و شکنجهگرانی که اینگونه با جان و آبروی او بازی میکنند بشناسد.
وَلَوْ یُؤَاخِذُ اللّهُ النَّاسَ بِظُلْمِهِم مَّا تَرَکَ عَلَیْهَا مِن دَآبَّةٍ وَلَکِن یُؤَخِّرُهُمْ إلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ لاَ یَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ یَسْتَقْدِمُونَ
و اگر خداوند مردم را به [سزاى] ستمشان مؤاخذه مىکرد جنبندهاى بر روى زمین باقى نمىگذاشت لیکن [کیفر] آنان را تا وقتى معین بازپس مىاندازد و چون اجلشان فرا رسد ساعتى آن را پس و پیش نمىتوانند افکنند
میرحسین موسوی
رئیس جمهور سابق کشورمان با نمایشی خواندن آنچه روز گذشته تحت عنوان دادگاه متهمان حوادث اخير برگزار شد، اعترافات را فاقد اعتبار عنوان و بر محاکمه مسببان جرمها و جنایات رخ داده در بازداشتگاهها تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دفتر حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی، شب گذشته جمعی از فعالان سیاسی و نمایندگان فعلی و ادوار مجلس با رئیس دولت اصلاحات دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار سید محمد خاتمی گفت:«براي همه، نظام و دفاع از آن مهّم و معتبر است و نبايد گذاشت منحرفان به نام نظام به اصل مردم لطمه بزنند.»
وی تصریح کرد:«در نظام ما كه حاصل انقلاب اسلامي است حقّ و حرمت مردم جايگاه والايي دارد و مدافع اصل نظام آنست كه از اين حقّ و حرمت و از جمله از رأي مردم و تأثير واقعي آن دفاع كند.»
خاتمي درباره آنچه به نام دادگاه متهمان حوادث اخير انتشار يافت، اظهار داشت:«تا آنجا كه من اطلاع يافتم آنچه انجام شده مغاير با موازين قانون اساسي، قوانين عادي و حقوق شهروندي است. »
رئیس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد:«در اين جريان به جاي ايراد اتهام جدّي به متهمان، به اصل نظام و مردم و بسياري از شخصيتهاي مؤثر و معتبر كه بيش از همگان براي اسلام و نظام و ملّت ايران دلسوزي داشتهاند اهانت شد و در واقع تكرار مطالبي بود كه به كرّات از بعضي تريبونهاي خاص برخلاف موازين قانوني و شرعي ابراز شده بود.»
وی ادامه داد:« تكيه بر اعترافات ادعايي كه در شرايط خاص بيان شده است، هيچ گونه اعتباري ندارد. نبودن شرايط واقعي دادگاه علني، عدم اطلاع قبلي وكيلان و محاكمهشوندگان از زمان دادگاه و محتواي پرونده، ... مشكلات مهّمي است كه در جريان اين دادگاه وجود داشت.»
خاتمي تصریح کرد:«گمان نميكنم آيت الله شاهرودي رياست محترم قوه قضاييه نيز با اين روند و اقدام موافق باشند، به خصوص در اين موقعيّت كه همگان منتظر برخورد با مسائل و فجايعي كه در بعضي از بازداشتگاهها و در جريان بازداشتها و برخورد با بازداشت شدگان رخ داده كه احياناً منجر به قتل هم شده است هستند، خصوصا آنکه رهبر انقلاب نيز دستور رسيدگي، پيگيري و برخورد جدّي در اين زمينه را دادهاند.»
رئیس جمهور سابق کشورمان خاطر نشان کرد:« اميدوارم نمايشهاي اينچنيني كه بيش از هر چيز به زيان نظام است و اعتماد عمومي را بيش از پيش مخدوش ميكند، مسئولان محترم را از پيگيري جرمها و جنايتهاي واقعي كه صورت گرفته است غافل نكند.»
0 نظرات:
ارسال یک نظر